Danielle Stroom

Danielle Stroom

Stroomfinance

Onafhankelijk financieel adviseur

Ik ben sinds 1994 werkzaam in de financiële dienstverlening en actief als onafhankelijk financieel adviseur. Ik begeleid de klant in hun zoektocht naar de juiste hypotheek, hun verzekeringen en geef advies mbt hun vermogensopbouw. 

Mijn klanten hebben de laatste jaren steeds meer behoefte om ook ondersteuning te krijgen bij het regelen van een nalatenschap. Daarom heb ik mijn kennis hierin vergroot en ben ik sinds 2020 aangesloten bij een landelijke organisatie als RegisterExecuteur.

-Mijn rol bij de voorbereiding van een nalatenschap

Het voorbereiden van een nalatenschap kan best spannend en ingewikkeld zijn, zeker als het geen dagelijkse kost is. Voor mij is dat het wel. Ik help de klant bij het inzichtelijk maken van de financiële, fiscale juridische en de administratieve kanten. Als neutraal vertrouwenspersoon help ik de klant bij de nalatenschap voor te bereiden.

Ik kijk naar wat de situatie is en wat hun wensen zijn. Van daaruit gaan we de zaken regelen. Heeft de klant een hypotheek of verzekering lopen en kan daar nog financieel voordeel uitgehaald worden? Ik neem het allemaal mee zodat het voor zowel nu als later goed geregeld is. 

Mijn passie ligt bij de complexere en uitdagende dossiers. Het persoonlijke advies dat iets bijdraagt, het verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en een oplossing zoeken die soms niet voor de hand liggend is, is waar ik blij van word. 

-Mijn rol bij de afwikkeling van een nalatenschap

Na het overlijden van een dierbare moet er, naast het verwerken van de emoties, veel geregeld worden voor het afwikkelen van de nalatenschap. Als deskundige op het gebied van afwikkeling van nalatenschappen help ik de klant daarbij. Ik zorg voor de afwikkeling van begin tot einde. Alle noodzakelijke juridische, administratieve, financiële en praktische worden verzorgd. De erfgenamen worden ontzorgd en hebben tijd voor de verwerking van het verlies.

Ik zorg voor een duidelijke, transparante en voorspoedige afwikkeling van de nalatenschap door gebruik te maken van een persoonlijk digitaal nalatenschapsdossier. Via dit dossier kan ik op een laagdrempelige en open manier communiceren met de erfgenamen. Ik neem hun stap voor stap mee in het proces. De erfgenamen hebben doorlopend inzage in de voortgang van de afwikkeling van de nalatenschap.

Mijn onderscheidende factor

Cliënten waarderen mij om mijn persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak. Daarnaast wordt de laagdrempelige benadering als heel prettig ervaren en voelen klanten zich gehoord. Vooral bij nalatenschappen is vertrouwen een onmiskenbaar vereiste en voor mij topprioriteit. Bij bespreken of afhandelen komt namelijk alles op tafel en moet de klant ervan uit kunnen gaan dat dit allemaal op integere manier besproken wordt.

Iedere nalatenschap is weer anders en uniek. Dat maakt dat soms ook aanvullende expertise nodig is van bijvoorbeeld een mediator of rouwtherapeut maar ook van een fiscalist of notaris. Ik beschik over een groot netwerk van deze expertises zodat alle kennis binnen handbereik is om de nalatenschap op een professionele en vakkundige manier af te handelen. Geen zoektocht meer, maar een weg zonder obstakels.

In het kort iets persoonlijks

Aan Maastricht University ben ik begonnen met de studie Rechten en heb ik later de studie HR management (personeelszaken) afgerond. Door de jaren heen is mijn interesse voor de financiële dienstverlening steeds meer gegroeid en heb ik in 2015 de keuze gemaakt om mijn werkzaamheden als financieel adviseur voort te zetten in een eigen bedrijf. Ik ben geboren in Maastricht en moeder van een studerende dochter in Utrecht. Om in beweging te blijven, ben ik het liefst buiten bezig in de tuin of ga ik een rondje fietsen, golfen of fitnessen.

 


Danielle Stroom
Adviseur/RegisterExecuteur

M  0612-665762 (mobiel)
T   043-2041389 (kantoor)
E  danielle@stroomfinance.nl
www.stroomfinance.nl
 

Stroomfinance

.


contact