Hanneke Koene

Hanneke Koene

Kinderboekenwinkel en raadslid gemeente Eijsden-Margraten

Hanneke Koene heeft kinderboekenwinkel ‘De Boekenwurm’ in Maastricht en is daarnaast voor GroenLinks raadslid in de gemeente Eijsden-Margraten.

Het aanreiken van leesplezier is essentieel om van kinderen lezers te maken. Om dat te kunnen is een grote inhoudelijke kennis van kinder- en jeugdboeken nodig. Hanneke heeft die kennis in ruime mate opgebouwd in de ruim 25 jaar dat ze dit werk doet. Ze heeft een leescolumn in L-Magazine een wekelijks tijdschrift bij Dagblad de Limburger.

In de politiek beheert ze als eenmansfractie alle portefeuilles en moet ze op allerlei gebied samenwerken met wisselende partijen. Haar persoonlijke speerpunten zijn landschap en toerisme, met de nadruk op bescherming van het landschap en hoogwaardig toerisme dat daar respect voor toont.

Het zelfstandig beslissingsniveau in de boekwinkel en het functioneren binnen de overlegstructuur met  veranderingen in kleine stapjes die de gemeenteraad is, vormen voor haar een prettig evenwicht, waarbij ze voortdurend blijft leren.

Beide functies vragen veel interesse in mensen en open durven staan voor hun inbreng.

De Boekenwurm
Mariastraat 11
6211EP Maastricht
T 043-3211799

www.deboekenwurm.info
winkel@deboekenwurm.info

Openingstijden
Dinsdag tot/met vrijdag van 09.30 u tot 18.00 u
Zaterdag van 9.30 u tot 17.00 u
Zondag van 12.00 u tot 17.00 u